Menü


Fehérvárcsurgó - Mány 3-1 (2-1)

2017.05.18. 2017.05.14. vasárnap 17:00    Iszkaszentgyörgy   Már már nyári melegben került sor a következő bajnoki mérkőzésre! Tudtuk mire számíthattunk ezen a mérkőzésen, ismert volt mi az ellenfelünk erénye, de a gyengéje is. Igyekezett a csapat a megbeszéltek szerint játszani és ennek szellemében magához ragadni a kezdeményezést. Remek kezdés hiszen egy szép támadás végén már a harmadik percben Herczeg révén megszereztük a vezetést. Ekkor azt gondolná az ember, hogy megnyugszik a csapat és türelmesen rákényszeríti az akaratát az ellenfelére. Sajnos nem ez történt. A játékunk kapkodóvá és pontatlanná vált. Ezt az ellenfelünk ki is használta és egyenlített. Szerencsére a nagy rohanásból mi jöttünk ki jobban és még a félidő vége előtt Veres révén újra megszereztük a vezetést. A második félidőben igyekeztünk kezdeményezők lenni és ahogy telt az idő ellenfelünk fáradni látszott. Herczeg egy látványos szóló végén egy látványos gólt szerzett. Ezzel lényegében le is zártuk a mérkőzést hiszen az látszott, hogy a vendégcsapat már nem tud újítani és az eredmény változása csak rajtunk múlik, az eredmény azonban már nem változott. Nem játszottunk  jól, de a csapatunk küzdött, és ha kellett birkózott, így sikerült legyűrni az ellenfelünket.   Gólszerzők: Herczeg / 2 /, Veres. Jók:  Herczeg, Zs. Nagy, Lascsik, Kindl, Baksa.  

Fehérvárcsurgó - Pázmánd 4-0

2017.05.12. 2017.05.07.17:00 Iszkaszentgyörgy  Szép napsütéses időben játszottuk a soron következő bajnoki mérkőzésünket. Az eredményt látva ez egy sima papírforma eredmény, de azért nem volt ez olyan egyszerű. A csapat igyekezett a megbeszéltek szerint játszani, de ezen a napon a pontosság és a jó befejezések az első félidőben hiányoztak. Persze egy kivételével, mert egy sarokrúgás után góllal fejeztük be a támadást. Az látszott, hogy a vendégcsapat védekezésre fordította minden energiáját és arra várt, hogy majd csak hibázunk. Ettől függetlenül sikerült néhány kecsegtető helyzetet kialakítani, csak hát megint azok a fránya befejezések nem sikerültek és mikor az is sikerült akkor a vendég kapus parádézott néhányat. A szünetben nem is igen kértem mást a csapattól mint csak annyit, hogy jobban koncentráljanak a kapu előtt. A második félidő elején még ez nem is hozott változást így aztán jöttek a cserék az az a frissítés. Most ez viszont láthatóan lökést adott a csapatnak. Pontosabbak lettek a beívelések, amiből újabb gólokat szereztünk. Ellenfelünket sikerült ekkora már felmorzsolni sok hibára kényszerítettük őket. Az eredmény így már papír formának mondható. A bajnokság vége felé még négy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk szeretném ha mindenki teljes szívéből odatenné magát, ehhez kívánok kitartást és jó munkát!   Gólszerzők: Kindl, Andocsi, Zs Nagy, Baksa.   Jók: Veres, Boros, Lascsik.  

Fehérvárcsurgó - Csór 6:0

2017.05.08. 2017.04.30. 17:00 vasárnap, Iszkaszentgyörgy    Kellemes tavaszi napsütéses időben fogadtuk hazai pályán a csóri együttest. Azt tudtuk róluk, hogy a télen sikerült megerősíteniük a csapatot hiszen az eredményeik is erre engedtek következtetni. Kértem is a csapatot, hogy ne a korábbi egymás ellen lejátszott mérkőzésekből induljunk ki mert akkor kellemetlen meglepetés is érhet bennünket. Azt gondolom, hogy a látottak alapján a csapatunk nem bízott semmit a véletlenre. A csapat azt igyekezett a legjobb tudása szerint játszani amit megbeszéltünk. Labdát birtokolt és kezdeményező volt. Gyorsabban játszottunk az ellenfelünknél és ezzel igazán nem tudtak mit kezdeni. Még akkor sem mikor több alkalommal durva belemenésekkel próbálták megtörni a lendületünket. Sok gólt sikerült szereznünk ami magabiztossá tett bennünket. Ezen a mérkőzésen minden csapatrészben az ellenfelünk fölé tudtunk nőni. A vendégek nem tudtak fogást találni rajtunk, de ez nem is csoda hiszen nem is volt gyenge pontja a csapatunknak. Persze ez nem azt jelenti, hogy hiba nélkül játszottunk, de tény nagy akarattal játszottuk végig a mérkőzést.   Gólszerzők: Baksa, Andocsi, Kindl /2/, Guti, Herczeg.   Jók: az egész csapat.  

Bodajk - Fehérvárcsurgó 2-1

2017.04.25. 2017.04.22  szombat  17:00 Bodajk Viharos szélbe kellemetlen hűvös időben játszottuk a soron következő bajnoki mérkőzésünket. Nem igazán megy nekünk ez a szerda, szombat ritmus.Nem tudunk megfelelően koncentrálni. Nem akarom felmenteni a játékosokat, de egy rossz talajú pályán ez még hatványozottabban jelentkezik. Alapvetően a csapat igyekezett azt játszani amit megbeszéltünk. Kezdeményezett és bátran játszott előre. Csak hát sajnos azok a fránya végjátékok valahogy nem akartak sikerülni. Szokás szerint a kapufáról is kifelé jött a labda vagy rossz döntést hozott a játékosunk ziccer helyzetben.Tudható, hogy több játékosunk kényszer poszton játszik, de azért fájó, hogy sok helyzetet elpuskázunk Nagyon keserű tud lenni az is amikor az ellenfeled semmi helyzetből viszont rúg két gólt. A végére már három támadóval játszottunk, de ez sem vezetett eredményre így vereséggel vonultunk le a pályáról.   Gólszerző: Herczeg.   Jók: Nem lehet senkit kiemelni.

Fehérvárcsurgó - Csákvár II. 2-0 (1-0)

2017.04.25. 2017.04.16. 17:00 Iszkaszentgyörgy Reménykedtem, hogy az őszi vendégjátékunkért elégtételt sikerül venni. Hiszen a döntetlen felért egy vereséggel. A csapattól kezdeményező, bátor támadójátékot kértem fegyelmezett védekezéssel. Az első félidőben ezt nagy százalékban sikerült  véghez vinni, bár a gólok elmaradtak. Kivétel a félidő vége előtt Csány rúgott középre egy labdát amit Bernáth Péter fejelt a hálóba. Megjegyzésül, ebben a gólban több mint 70 év tapasztalata volt benne.  A második félidő már nem volt ennyire egyértelmű. Volt olyan periódusa a félidőnek amikor a vendég csapat volt támadóbb és kezdeményezőbb. Szerencsére gólt nem sikerült szerezniük és ráadásul a félidővége felé Kindl Zalán csúsztatott egy jó beadást a vendég csapat kapujába. Alapvetően le is zártuk a mérkőzést hiszen a vendégek is láthatóan fel is adták a mérkőzést. Messze nem ez volt a legjobb meccsünk, de ami pozitív, hogy nem kaptunk gólt.   Gólszerzők: Bernáth P., Kindl.   Jók: Senkit nem emelnék ki, mindenki annyit adott ki magából amennyi nagyon szükséges volt.  

Bakonycsernye - Fehérvárcsurgó 4-2 (2-2)

2017.04.12. 2017.04.08.  szombat  16:30  Bakonycsernye   Érdekes mérkőzések egyike! Azért gondolom mert már a hét sem volt akármilyen. Ugyan is szerdán kupa mérkőzést játszott a csapatunk és sikeresen megvívta azt. Szombaton pedig már bajnoki mérkőzést játszottunk a bajnokaspiráns otthonában. Ami nehezítette a dolgunkat, hogy az U 19 -s csapatunk is szombaton játszott 10,00 órakor. Ezért aztán nem tudtam két tehetséges játékost a felnőtt csapathoz irányítani. Erre azért lett volna szükség mert két játékosunk lábadozik egy játékos kéz ujja eltört. egy játékosnál pedig szombat 11:30 órakor derült ki, hogy nem tudja vállalni a játékot mert fáj a térde. Talán ha az utóbbi két esetet kellő komolysággal kezeljük, akkor talán tudtunk volna más megoldást találni. Szóval csak nagyobb felelősséget kérek a játékosoktól is. A mérkőzés napsütéses, de kissé szeles időben került lejátszásra. Miután megbeszéltük, hogy mit is próbálunk megvalósítani a pályán, arra külön felhívtam a figyelmet, hogy egy csere lehetőségünk van. A csapat igyekezett a legjobb tudása szerint játszani, kezdeményező volt, többet birtokolta a labdát és ez által két nagy lehetőséghez is jutott, de sajnos nem lett gól. Így ismét jelentkezett a foci alapszabálya, hogy a hazai csapat az első támadásából megszerezte a vezetést. A csapatunk igyekezett továbbra is irányítani a játékot ami most már eredményes is volt, Herczeg centerezésére remekül érkezett Kindl és egyenlített, sőt Veres révén megszereztük a vezetést. A félidő vége előtt szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat és ebből egyenlített. Sajnos néhány játékosunkon erősen látszott a hétközi mérkőzés nyoma. Csány sérülése okozott még kisebb riadalmat, de vállalta tovább a játékot. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt. Mi továbbra is próbáltuk a labdatartásból építeni a támadásainkat még az ellenfelünk hosszú előrevágott labdákkal próbálkozott. Sajnos mint egy öt perc kihagyás elég volt ahhoz, hogy eldőljön a mérkőzés. Előbb egy szöglet után a hazai játékos hátáról pattant a kapunkba a labda majd néhány perccel később a hazai támadó kétszer is lyukat rúgott a kapunk előtt, de mivel nem tudtunk felszabadítani így a kapuba pöckölte a labdát. Sajnos már a csapatunk nem tudott újítani és ezáltal gólt sem sikerült szerezni. Ezen a mérkőzésen minden játékosunk jól játszott, de sajnos a fent említett okok miatt jobb eredményt nem tudtunk elérni.   Gólszerzők. Kindl, Veres.  Jók az egész csapat.  

Fehérvárcsurgó - Pusztavám 3-0 (2-0)

2017.04.06. 2017.04.02. 16:30  vasárnap  Iszkaszentgyörgy   Már már kora nyári volt az időjárás. Az várható volt, hogy nem lesz könnyű iramot diktálni. A visszavágás reményében lépett pályára a csapat, hiszen az őszi szezonban talán itt szenvedtünk érdemtelenül vereséget. A csapat igyekezett a megbeszélt taktikához tartani magát. Birtokoltuk a labdát, igyekeztünk támadásokat vezetni, az ellenfél próbálkozásait pedig már a küzdő zónában elfojtani. Ennek aztán meg is lett az eredménye, egy remek szöglet után Csány védhetetlenül fejelt a hálóba. Szerencsére a csapat tovább játszott a megbeszéltek szerint, ami ismét eredményt hozott. Herczeg remekül tört be az ellenfél tizenhatosára és mivel már nem tudták szerelni egy remek ballábas lövéssel növelte az előnyünket.  A második félidőre egy agresszívabb ellenféllel találtuk magunkat szembe. A mezőnyjáték kiegyenlítettebb lett, de szerencsére helyzetig az ellenfelünk nem tudott eljutni. Cserékkel próbáltam frissíteni a csapaton. Itt szeretném elmondani, hogy mind a három játékosunk az U 19 csapatunk tagjai. Nem okoztak csalódást, gyorsan igyekeztek a mérkőzés ritmusát felvenni. Aztán néhány veszélyes támadást követően Németh Dávid lövésre szánta el magát és nem mindennapi gólt szerzett. Aki nem látta annak a fantáziájára bízom, aki látta, soha sem feledi el ezt a találatot. Ezzel le is zártuk a mérkőzést és azt gondolom, hogy ennyivel jobbak is voltunk az ellenfelünknél.   Gólszerzők: Csány, Herczeg, Németh.   Jók: Bernáth M, Csány, Baksa, Herczeg.  

VBKE - Fehérvárcsurgó 0-4

2017.04.03. 2017.03.26.  Székesfehérvár,  Videoton  műfüves pálya    Szép tavaszi idő műfüves pályán. Mondhatnám papírforma eredmény született, de azért messze nem volt ennyire sima. Már csak azért sem, mert kiesés ellen menekülő csapat az utóbbi két mérkőzését megnyerte. Ráadásul legutóbb a volt első osztályú Szár ellen sikerült győztesen elhagyni a pályát. Igyekeztem rávilágítani a mérkőzés előtt, hogy nem szabad a régebbi mérkőzésekből kiindulni és még véletlenül sem vehetjük félvállról a mérkőzést. Azt gondolom a csapat megértette és már az elején igyekezett kezdeményező lenni. Sajnos a játékunk akadozott a támadózónába és ráadásul nagyon pontatlan volt így gólt nem sikerült szereznünk. Bár nem éreztem, hogy az ellenfél tudna veszélyeztetni, de ilyenkor ott van a félsz mi van ha az ellenfél véletlenül..........! Aki focizott már valaha az ismeri ezt az érzést. A szünetben pontosabb játékot és támadóbb focit kértem a csapattól. Ennek szellemében a csapat igyekezett ritmust váltani és már veszélyes helyzeteket is tudtunk teremteni. Az lett az eredménye, hogy végre ki tudtuk nyitni a gólcsapot. Kindl Zalán háromszor volt eredményes valamint Herczeg most már menetrendszerűen kerül helyzetbe, ahol csak szabálytalanul tudják megállítani és kiharcolt egy újabb büntetőt melyet most Pálfi értékesített. Így már papírforma eredmény lett a vége. Szeretném megemlíteni a két fiatal ifi játékosunkat Dreska és Németh játékát. Becserélésük után remekül vették fel mindketten a ritmust és lendületet tudtak adni a játékunknak. Elegáns dolgokat tudtak bemutatni, higgadt passzok, jó összjáték. Németh bátor betörése az ellenfél tizenhatosán belülre, ahol Őt is csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától, de itt a játékvezető nem ítélte meg az egyébként jogosan járó büntetőt. Csak biztatni tudom  Őket csak így tovább illetve dobjunk rá még egy lapáttal.   Gólszerzők:  Kindl  / 3 /, Pálfi.   Jók: Kindl, Pálfi, Herczeg, Répási.  

Fehérvárcsurgó - Pákozd 2-1 (0-0)

2017.03.21. 2017.03.19.  15:00  Mór   Csak a győzelem elfogadható, kezdtem a csapat előtt a taktikai megbeszélést. Azt gondolom, hogy senkiben nem maradt kétely az elvárásokkal szemben. Műfüvön játszottuk a soron következő " hazai " bajnoki mérkőzésünket. Sajnos nem úgy ment a játék ahogy azt vártuk volna. A támadó zónába aránylag feltudtuk juttatni a labdát, de ott viszont sorra elhaltak a próbálkozásaink. Feltűnően sok volt a pontatlan passz így aztán a játékunkból hiányzott a folyamatosság. Nem sok helyzetünk volt, de ez azért is volt lehetséges mert pontatlanul játszottunk. Amikor meg végre odaértünk a kapu elé akkor meg gyermeteg módon rossz döntéseket hoztunk. Végtére is aztán vezetést szereztünk, Herczeg aki egyébként jól játszott egy remek betörés után kiharcolt egy büntetőt amit Baksa értékesített. sajnos nem sokáig örülhettünk mert a semmiből, de nem érdemtelenül egyenlített a vendég csapat. A második félidőben próbáltunk pontosabban játszani ami többé kevésbé sikerült is majd a félidő közepén Dreska egy legurított szabadrúgást elemi erővel vágott a kapuba. Szép gól volt! Volt még néhány veszélyes helyzetünk, de sajnos nem tudtuk értékesíteni őket így nem tudtuk korábban lezárni a mérkőzést. Végül is a csapat teljesítette a feladatát begyűjtötte a három pontot.   Gólszerzők: Baksa  / 11 /, Dreska.  

Kápolnásnyék - Fehérvárcsurgó 1-1 (0-0)

2017.03.16. 2017.03.11. szombat Kápolnásnyék    Csapatunk ez évben most játszott először füves pályán sőt volt olyan játékos is aki edzeni se edzett füvön. Ilyen előjelekkel érkeztünk a mérkőzés helyszínére. Igazából rosszabb talajú pályát vártam persze azért ez is messze volt a jótól. Ismertük ellenfelünket a fontos dolgokat tudtuk róluk, így igazából saját játékunkra próbáltunk összpontosítani. Azt kaptuk amit vártunk kemény belemenésekkel tarkított mérkőzést. Az első pillanatoktól igyekeztek éreztetni velünk, hogy ők a hazai csapat, ráadásul volt egy játékvezető, aki képtelen volt megfogni a mérkőzést és mintegy partnere volt a hazai csapatnak. Legtöbb esetben azért állt a játék, mert valamely játékosunk a földön maradt egy - egy durva belemenés után és már annak is örültünk ha szabadrúgást kaptunk. Talán a mérkőzés legnagyobb helyzetét azért nekünk sikerült kihagynunk. Az utolsó percben jártunk amikor Pálfi nagyszerűen kígyózott át a hazaiak védelmén, majd remekül centerezett be Bernáth Petinek, akit megtréfált a talaj és két méterről az üres kapu fölé emelte a labdát. A második félidő játéka semmit sem változott, inkább a mi csapatunk támadott az ellenfelünk rombolt és keménykedett. Aztán Herczeg tört be a tizenhatoson belülre szabálytalankodtak vele szemben. A megítélt büntetőt Baksa értékesítette. Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésnek mert alig hat perc elteltével egyenlített a hazai csapat. Továbbiakban próbálkoztunk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem sikerült újabb gólt szerezni. Csapatunk fegyelmezetten játszott talán közelebb is állt a győzelemhez, de gólok nélkül nehéz nyerni.   Gólszerző: Baksa.  

Fehérvárcsurgó - Kőszárhegy 4-1 (3-0)

2017.03.09. 2017.03.05  vasárnap   17,00      Mór    Esős, hűvös tavaszi napon került sor a soron következő " hazai" bajnoki mérkőzésre. Kőszárhegy csapata a tabella hátsó felében helyezkedik el, így azt a felelősséget rótta ránk, hogy csak a győzelem volt elfogadható. Ennek szellemében kezdtük a mérkőzést. A csapatunk igyekezett a kezdeményezést magához ragadni ami nagy százalékban sikerült is. Bernáth Péter jóvoltából két remek fejes góllal vezetést is szereztünk. A továbbiakban is a csapatunk irányította a játékot. Ennek köszönhetően Pálfi Milán növelte az előnyünket. Volt még néhány lehetőségünk a gólszerzésre elég csak Kindl Zalán helyzetét megemlíteni, de több gólt már nem sikerült szereznünk. A félidőben beszéltünk a jó és rossz döntésekről egyaránt. Kértem a csapatot, hogy továbbra is maradjanak kezdeményezők. A második félidő egy részében csak a csapatunk tudott helyzetekig kerülni, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. Több cserével igyekeztem frissíteni és gyorsítani a csapat játékát ami talán sikerült is, de be kell vallanom, hogy a csapatból eltűnt a játék. Inkább rohanásra, darálásra és kapkodásra hasonlított a játékunk. Ez ahhoz vezetett, hogy bár Zs Nagy Norbi révén növeltük az előnyünket, de a labdákat nem tudtuk megtartani és a támadásainkat sem fejeztük be minden esetben. Ráadásul ellenfelünket ismét megajándékoztuk egy asziszttal  amiből gólt kaptunk. Semmi nem veszélyeztette a csapat győzelmét amire rá is szolgált az egyébként szerény képességű, de kulturáltan focizó Kőszárhegy ellen. Az első félidő játéka volt elfogadható, de az is igaz, hogy messze járunk még az elfogadható teljesítménytől. Csak érdekességként a felnőtt csapatot hetek óta erősíti három U 19 játékos, név szerint Németh, Dreska, Csányi. Nagy öröm számomra, hogy lehet rájuk számítani. Köszönöm!    Gólszerzők: Bernáth P. / 2 /, Pálfi, Zs Nagy.   Jók: Bernáth P, Baksa, Veres, Csány.  

Mór II - Fehérvárcsurgó 3-0 (2-0)

2017.03.01. 2017.02.26.  vasárnap    14:30   Mór   Kellemes tavaszias időben került sor az első tavaszi bajnoki mérkőzésünkre Móron a műfüves pályán. Nem szeretnék védekezni azzal, hogy "idényeleji játék" volt, vagy hasonló, mert ez nem lenne valós. Ismertük az ellenfelet és mégis az első félidőben nyújtott teljesítménye a csapatnak nem eladható. Egyszerűen volt több játékos aki félt, nem mert párharcba bocsátkozni, ez nem megengedett. Az első félidőben az általunk nyújtott segítséggel ellenfelünk két gólos előnyhöz jutott. A félidőben sokkal agresszívebb játékot kértem és két cserével igyekeztem a támadójátékunkat gyorsítani. Az elképzelés bevált, átvettük az irányítást. Sikerült lehetőségekig eljutni és végre lövésekkel befejezni a támadásokat. További támadóbb játékosokat cseréltem, de sajnos egy bravúros  játékvezetői ítélet megpecsételte a sorsunkat. Büntetőből növelte előnyét az ellenfelünk. Sajnos mi nem tudtunk gólt szerezni, így sima  3 : 0 -ás vereséggel zártuk a mérkőzést. Az első félidőt mondanám felejtsük el és próbáljunk a második félidei játékunkból erőt meríteni a jobb folytatáshoz. Tanulság, soha ne adj egy félidőnyi előnyt az ellenfelednek és soha ne fociz gyáván!   Jók: Guti, Veres, Németh, Zs Nagy.  

Téli kupa csoportmérkőzések

2017.02.16. 2017 01 28  14,00  Mór Fehérvárcsurgó  :  Bakonycsernye  =  1  :  1 Nagyon hidegben mondhatni igazi téli időben játszottuk az első felkészülési mérkőzésünket. Az első félidő első felében a Bakonycsernyei csapat a letámadást alkalmazta ami kisebb zavarokat okozott a játékunkban. Nem tudtuk megtartani a labdát viszont amikor igen akkor pedig rossz döntés következtében eladtuk. Annyi legyen a mentségére a csapatnak, hogy az ellenfelünk sem tudott helyzetet kialakítani. A félidő második felében aztán sikerült átvenni a játék irányítását sőt helyzeteket is sikerült kialakítani. Aztán egy szép támadás végén Répási révén vezetést szereztünk. A második félidő aztán ott folytatódott ahol abbahagytuk. Továbbra is domináltuk a mérkőzést, de sajnos az előnyt nem tudtuk növelni. Ahogy ilyenkor lenni szokott váratlanul egyenlített az ellenfél. Pálfit szabálytalanul szerelték majd ebből indított kontra támadásból egyenlítettek. Az ellenfelünk inkább védekezett, sajnos mi sem tudtunk már gólt szerezni.     2017 02  04  16,00  Mór Mór 2  :  Fehérvárcsurgó  =  0  :  1 Fiatalos, lendületes csapat ellen hideg időben játszottuk a soron következő mérkőzésünket. Kiegyenlített játék folyt a pályán, de alapvetően inkább a mi akaratunk érvényesült, persze azért helyenként még igencsak akadozott a gépezet. Két fiatal játékosunk becserélésével tudtuk növelni a sebességet, ezáltal Csányi révén büntetőhöz  jutottunk, melyet Baksa Ricsi értékesített. Az eredmény már nem változott néhány durva szabálytalanság borzolta a kedélyeket. A csapat játéka elfogadhatónak bizonyult.   2017 02 11  10,00  Mór Fehérvárcsurgó  :  Sárkeresztes  =  2  :  1 A csapatunk igyekezett magához ragadni a kezdeményezést és korán döntésre akarta vinni a mérkőzést. Sajnos több játékosunk begörcsölt és bár domináltuk a mérkőzést, de mégis az volt az ember érzése, hogy nincs rend a pályán. Némely játékosunk át akarta venni a másik játékos szerepkörét a pályán, szóval rendezetlenség volt és kapkodás. A cserék jót tettek a csapatnak jött a fiatalos lendület. Fokoztuk a nyomást ez által hibára is késztettük az ellenfelünket és két értékesített büntetőből megfordítottuk a mérkőzést. Nem játszottunk jól sőt a játék hiányzott a legjobban. Egyre kevesebb az idő, de azért még lehet javítani a játékot!  

Fehérvárcsurgó - Szár 3-3 (1-1)

2016.11.23. 2016.11.20. vasárnap  13:00   Iszkaszentgyörgy    Kellemes őszi napon játszhattuk le az őszi idény utolsó " hazai" mérkőzését. Azt kértem a csapattól, hogy bátran merjen játszani és lehetőleg ne hagyjuk az ellenfelünket kezdeményezni. A bemelegítésnél Szabó újra megsérült, így ismét  a titkos ászhoz nyúltunk, Csány állt a kapuba. Mondhatom, hogy a csapat igyekezett a maximumot nyújtani, mindenki odatette magát. Több helyzetet is sikerült kidolgozni, de sajnos csak egy lehetőségünket tudtuk gólra váltani. Az ellenfelünknek viszont még valójában helyzet nélkül is sikerült gólt szerezni. Így vonulhattunk szünetre. Szünetben is arról beszéltünk, hogy továbbra se álljunk le és bátran játszunk tovább. A csapat igyekezett tovább, de 2 : 1 -nél is és 3 : 2 -nél is mi futottunk az eredmény után. Ennek ellenére mindkétszer Kindl jóvoltából egyenlíteni tudtunk. A csapat megtett mindent a győzelemért, de most csak döntetlenre futotta. Azt gondolom, hogy az utolsó két mérkőzés hozzáállása jó alapot adhat a folytatásra.   Gólszerzők: Baksa, Kindl / 2 /  

Vál - Fehérvárcsurgó 1-2 (1-0)

2016.11.16. 2016  11  13  13,30   vasárnap   Vál. Szeles, napos őszi időben játszottuk a soron következő bajnoki mérkőzésünket! Előző napok bő csapadék mennyisége átformálta a fociról kialakított képet mert a pálya 85% -át iszapos sár borította. Mit lehet ilyenkor mondani? Talán azt, hogy tartsuk a kapunktól távol a labdát, felesleges kockázatot senki ne vállaljon és a támadásokat fejezzük be. Készüljünk fel a párharcok sikeres megvívására. A csapatunk ráérzett a játék lényegére és dominálta a mérkőzést. Több komoly lehetőségünk volt, de sajnos a kapufa és a kapus hatalmas védése megóvta a góltól a hazai kaput. Aztán, ahogy az lenni szokott, szöglet után röviden szabadítottunk fel és a kapu előtti kavarodásból egy váli játékosról bepattant a labda. A gól nem zavarta meg a csapatunkat, továbbra is irányítottuk a mérkőzést, bár sajnos gólt nem sikerült szereznünk. A félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy ne vegyenek vissza a tempóból és továbbra is maradjunk kezdeményezőek. A második félidőben tovább kezdeményeztünk és végre a baloldalon vezetett támadás során középre lőtt labdára Zs. Nagy jól érkezett és kiegyenlítettünk. Ami mindenképp említésre méltó, hogy a hazai csapat ismét egy kapu előtti kavarodásból kis híján kiegyenlített, de üggyel - bajjal sikerült tisztázni. Ugyanezt megtettük mi is a hazai kapu előtt, de szerencsével megúszták a hazaiak is a gólt. Aztán egy szöglet után Baksa emelkedett a legmagasabbra és megszerezte a második gólunkat, mint később kiderült a győztes találatot. Az biztos, hogy minden játékosunk dicséretet érdemel, küzdeni akarásból mindenki jól vizsgázott.   Gólszerzők: Zs. Nagy, Baksa.   Jó: az egész csapat.  

Fehérvárcsurgó - PAFC III. 1-3

2016.11.10. 2016.11.06.  vasárnap,  Iszkaszentgyörgy Kellemetlen hüvös őszi időben mély talajú pályán játszottuk a soron következő bajnoki mérkőzésünket. Az ellenfelünkről tudtuk, hogy kiegyensúlyozottabban szerepelnek mint mi. A PAFC a mérkőzés kezdetétől kulturáltan focizott és sajnos mezőnyfölényt sikerült kiharcolnia, ennek ellenére mi voltunk kicsit veszélyesebbek a kapura. Az első félidő első felében előbb Egyed közeli lövését , majd Kindl távoli próbálkozását védte bravúrral a kapus. Az ellenfelünk szögletekkel valamint szabadrúgásokkal igyekezett veszélyeztetni. Sajnos ezen a mérkőzésen háromszor is fejjel vették be a kapunkat. Nem mondhatom, hogy az ellenfelünk magasági fölénnyel, de még csak létszám fölénnyel sem rendelkezett és mégis... Rosszul számítottuk ki a labda ívét, elaludtunk és ez elég is volt az ellenfelünknek. Velünk ellentétben nagyon veszélyesek voltak a rögzített helyzeteik. Herczeg gólja ugyan szépségdíjas volt, de csak szépségtapasz volt a vereséghez. Igaz, a mérkőzés vége felé volt több gólszerzési lehetőségünk, de sajnos ezek kimaradtak. Az ellenfelünk megérdemelten vitte el a három pontot.   Gólszerző: Herczeg.   Jók: Kindl, Herczeg.  

Mány - Fehérvárcsurgó 0-2 (0-0)

2016.11.02. 2016 10  30   Mány Előrebocsátom, hogy a bajnoki szezon egyik legnehezebb mérkőzésére készültünk, azért is, mert az köztudott volt, hogy ebben a csapatban két nagyon veszélyes támadó van és ha ez nem lenne elég, a megye talán legrosszabb talajú pályáján kellett megvívnunk ezt a meccset. Igyekeztem a játékosok figyelmét felhívni arra, hogy ezen a mérkőzésen elsősorban a küzdelem fog dominálni és ami még fontos volt, hogy amennyiben számunkra kedvezően alakul a mérkőzés, rengeteg provokációval találjuk szembe magunkat a pályán kívülről, és a pályán belülről is. Kértem a játékosokat, hogy lehetőség szerint csak a focival törődjenek. Azt gondolom, hogy szakmailag nem is értékelném a mérkőzést, ami biztos, hogy megnyertük, két szép gólt szereztünk, az ellenfelünk nem tudott gólt szerezni és ami fontos, hogyy a játékosok nem hagyták magukat provokálni, pedig volt belőle elég kísérlet:  könyöklés, köpés, a fekvő játékost szándékosan megrúgták labdával és még sorolhatnám. Mindemellett a gyenge játékvezetés sem tudta kizökkenteni a csapatot. Dicséret illeti a játékosokat küzdeni akarásból, fegyelmezettségből. Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen mindenki megfelelőt nyújtott.   Jók: az egész csapat.   Gólszerzők:  Herczeg, Krár.  

Pázmánd - Fehérvárcsurgó 0-2 (0-0)

2016.10.26. 2016  10  22   szombat   14,30   Pázmánd  Kellemes napos őszi időben került megrendezésre a soron következő bajnoki mérkőzésünk. A pázmándi pálya hagyott némi kívánnivalót maga után. Kényszerből, de egy teljesen új összetételben lépett pályára a csapatunk. A megbeszéltek szerint a csapat magához ragadta a kezdeményezést, igyekezett a labdát birtokolni, de sajnos a talaj is gyakran megtréfálta a játékosokat, így a befejezésekbe hiba csúszott és talán ebből az okból kifolyólag is feszültek voltak. Szünetben igyekeztünk lenyugtatni a csapatot valamint azt kértem, hogy tartsuk nyomás alatt az ellenfelet. A második félidő is ott folytatódott ahol az elsőt abba hagytuk. Kényszerű cserét is kellett végrehajtani mert Huszár megsérült. Aztán végül is siker koronázta a fáradozásunkat, egy szép akció végén Boros tetszetős gólt lőtt. Továbbra is igyekezett a csapat dominálni, bár még több hiba került a játékunkba és ezáltal kapkodóvá váltunk. További cserékkel igyekeztem frissíteni a csapatot és ez meghozta az eredményt, mert Krár alig öt percet töltött a pályán és sikerült növelni az előnyünket, így el is dőlt a mérkőzés. Amit negatívként kell megjegyeznem, hogy kevés súlypont áthelyezést csináltunk ezáltal a széleket kevesebbet foglalkoztattuk. Pozitívként kell elkönyvelni, hogy végre nem kaptunk gólt és Huszár Dávid visszatért a pályára.   Gólszerzők:  Boros, Krár.  

Csór - Fehérvárcsurgó 1-3 (0-2)

2016.10.19. 2016.10.16.  vasárnap  14,30  Csór Kellemes őszi napon került sor a  következő bajnoki mérkőzésünkre. Valamennyien igyekeztünk kijavítani a múlt heti kisiklást.  Már csak azért is mert a sereghajtóhoz látogattunk és úgymond kötelező volt nyerni. A feszültség azért érezhető volt a játékosokon, többször bosszantó hiba csúszott a játékunkba. Az egyértelműen látszott, hogy domináljuk a mérkőzést, de ez az elején csak meddő mezőnyfölényre volt elég. Félóra játék elteltével végre jó ritmusváltás történt és Zs. Nagy ziccerbe került majd gólt lőtt. A csapat folyamatosan többet birtokolta a labdát, de kapura kevés veszélyt jelentettünk. A félidő vége előtt Egyed egyéni akcióból szép gólt szerzett. Akár az eredménnyel elégedettek is lehettünk volna, de azt beárnyékolta Répási sérülése és kényszerű kiválása. A második félidőt ott kezdtük ahol az elsőt abbahagytuk. Varga egy remek indítással helyzetbe hozta Egyed Martint, aki újabb gólt szerzett. Ettől kezdve a csapat úgy érezte, hogy legyünk túl a mérkőzésen, és a játékunk kapkodóvá vált. Ennek ellenére néhány alkalommal a széleken az ellenfelünk mögé tudtunk kerülni és még a beadások is jók voltak, de a fejesek mind célt tévesztettek. Ahogy ilyenkor lenni szokott a semmiből szépített az ellenfél. Az ellenfelünk igazából a kapunk elé rúgott labdákból próbált veszélyes lenni, de szerencsére kevés sikerrel. Azt gondolom, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Amit még pozitívumként szeretnék megjegyezni, hogy ezen a mérkőzésen a kapunkat Lehota András védte és nem okozott csalódást hiszen volt egy remek lábbal való tisztázása valamint egy jól eltalált kapura lövést hárított bravúrral. Köszönöm a teljesítményét! Répási Tamásnak pedig mielőbbi visszatérést kívánok!   Jók: Lehota, Baksa, Veres, Egyed.   Gólszerzők: Zs. Nagy, Egyed / 2 /

Fehérvárcsurgó - Bodajk 1-6

2016.10.12. 2016  10  09  15,00  Iszkaszentgyörgy Kedvező őszi napos időben játszottuk  a soron következő bajnoki mérkőzésünket. Erre a mérkőzésre eddig az volt a jellemző, hogy inkább csillapítani kellett a játékosokat nem motiválni. Hangsúlyozom eddig... A megbeszéltekből a csapat semmit nem tudott bemutatni. Így szakmailag a csapatot nem is lehet értékelni. Természetesen ilyen esetben előtérbe helyezkedik az edző felelőssége és ez így van rendjén. Felelős az edző, hogy miért ezt a taktikát választotta és felelős azért is miért azt a játékost jelölte bizonyos pozícióba ahol játszania kellett. Természetesen ezért vállalom a felelősséget mert ezek az én döntéseim voltak. Sajnos ez is a csurgói csapat egyik arca és ezt el kell fogadni, de az nem elfogadható, hogy akármennyire is nem tudom a taktikát végrehajtani és a csapattársam hibázik akkor feladjam a mérkőzést, azt nem lehet elfogadni. Az sem elfogadható, hogy keményebb az ellenfelünk, mint mi és ezáltal lesöpörnek a pályáról. El kell ismerni, hogy az ellenfelünk ezen a mérkőzésen a játék minden elemében fölénk kerekedett, de a legfájóbb, hogy akaratban is alulmaradtunk.    Gólszerző: Boros  

Csákvár II - Fehérvárcsurgó 3-3

2016.10.05. Meleg időben a csákvári centerpályán játszottuk a soron következő bajnoki mérkőzésünket. Azt gondolom, hogy minden labdarúgó életében tényleg ünnepnap amikor egy ilyen pályán focizhat. Hát nem tudom, hogy ki hogyan szokott ünnepelni, de valljuk be ez minden volt csak nem ünnep. Néhány játékostól eltekintve alul teljesített a csapat és most nem akarok hivatkozni arra, hogy nem volt szerencsénk, meg a kapufáról kifelé pattant a labda. Nem, több játékosunk alul teljesített. A kapott gólok ahogyan kaptuk az mind szégyenletes volt. Az is igaz, hogy szereztünk három szemre is tetszetős gólt, de nem gyakoroltunk nyomást az ellenfelünkre sőt......A széleken sajnos csődöt mondtunk és ez meg is határozta a gyenge játékot.   Gólszerzők: Pálfi, Zs. Nagy, Répási.   Jó: Veres.  

Fehérvárcsurgó - Bakonycsernye 1-2 (1-1)

2016.10.05. Kellemes kora őszi időben került sor a soron következő bajnoki mérkőzésünkre. Igyekeztünk felkészülni az ellenfelünkből és ezzel kapcsolatosan meg is beszéltük a feladatokat. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést lényegében kezdeményezőek voltunk és feltűnt, hogy az ellenfelünk alapvetően kivár, hogy mikor hibázunk. Sajnos az első valamire való támadásukból gólt szereztek, még ha szerencsés gól is volt, de előnyöz jutottak. Szerencsére ez nem törte meg a csapatunkat és továbbra is kezdeményező maradt. Egy jobb oldalon vezetett támadásból Boros jól hozta helyzetbe Egyed Martint aki nem hibázott. A második félidőben egy kicsit kijjebb merészkedtek a vendégek és ez által kiegyenlítettebb lett a játék.  Nem nélkülözte a mérkőzés a durva belépőket sem. Fájdalmas, de nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket pedig volt jó néhány az ellenfelünknek pedig az előre vágott és ebből a lecsorgó labdái voltak veszélyesek. Egy ilyenből aztán kaptunk is egy szerencsétlen gólt. Igaz egy támadásra még volt idő és Herczeg egy remek szóló után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kindl Zalánt, de ez is kimaradt. Nem lehet a csapatra elmarasztalót szólni, igyekeztek és tették a dolgukat, de azt azért elmondhatjuk, hogy a kapunkat sokkal agresszívebben  kell védeni.   Gólszerző: Egyed.   Jók: Herczeg, Baksa, Boros.  

Pusztavám - Fehérvárcsurgó 2-0 (1-0)

2016.09.21. 2016   09  18   vasárnap   16:00    Pusztavám  A bajnokság első igazi rangadójára készültünk Pusztavámon. Igazi kora őszi időben játszottuk a mérkőzést egy közepesen előkészített pályán. A csapat megértette a megbeszélt feladatokat és a legjobb tudása szerint igyekezett is megoldani azokat. A kezdéstől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és domináltuk a játékot. Voltak hibák, de összességében jól játszottunk. A jó játék helyzetek kialakításával párosult, de sajnos egyet sem sikerült értékesíteni. A foci örök törvénye, ha nem rúgsz gólt, akkor majd rúg az ellenfél. Így is lett. Egy beívelésnél a védőnk nem tudott tisztázni és a kapusunk is rosszul helyezkedett, így gólt kaptunk. Hihetetlen, de a hazai csapat igazából először jutott el a kapunkig. A második félidő elején kb. tíz percig kiegyenlítettebb lett a játék, de aztán szép lassan újra átvettük a kezdeményezést. Mutatta ezt az is, hogy a hazaiak egyik védőjét kiállították. Az emberelőny a mezőnyben még jobban kitűnt és sorra dolgoztuk ki a jobbnál jobb helyzeteket. Sajnos ez a meccs volt az, amikor semmi sem sikerült. Ezt az is bizonyítja, hogy a hazai csapatból a kapus emelkedett ki. Az már csak hab volt a tortán, hogy egy előre vágott labdából kicsikartak egy szabadrúgást, amit értékesítettek is. Hihetetlen volt ezt látni, és átélni. Sokat tett a csapat a pontszerzésért, de ezen a délutánon minden játékosunk be volt oltva gól ellen! Jók:  Egyed, Pálfi, Baksa, Herczeg.  

Fehérvárcsurgó - VBKE 4-2 (4-0)

2016.09.14. Vasárnap, 2016. szeptember 11 -én került sor soron következő bajnoki mérkőzésünkre, ideiglenes hazai pályánkon, Iszkaszentgyörgyön. A mérkőzést megelőzően fülledt, meleg, nyári idő volt, a kezdő sípszó után azonban egy nyárias zápor ébresztgette a csapatokat. A mérkőzést jobban kezdtük, az első félidőben végig a hazai csapat irányította a játékot. Egyed Martin révén hamar megszereztük a vezetést, majd Pálfi Milán egy szögletből volt eredményes. Ezt követően középpályásunk egy gyönyörű átlövéssel növelte góljai számát, majd jó helyzetfelismeréssel félpályáról a kapust átemelve mesterhármast ért el, és 4-0 -ás vezetés mellett vonulhattak szünetre a csapatok. A vezetés talán túlzottan is megnyugtatta csapatunkat, és bár helyzeteink voltak a második félidőben is, azok rendre kimaradtak. Több játékosunk elfáradt, illetve, akik betegen is vállalták a játékot, már kevésbé voltak koncentráltak, így ellenfelünk két gólt is szerzett. A gólok elkerülhetőek voltak, de a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy fél csapatnyi játékosunk hiányzott betegség, vagy sérülés miatt. Jövő héten Pusztavámon az első félidei játékot kell hoznunk 90 percen keresztül...

Pákozd - Fehérvárcsurgó 1-2

2016.09.13. 2016  09  04  16,30  Pákozd   Nyári meleg és egy nagyon elhanyagolt pálya fogadott minket Pákozdon. Azt hiszem több játékos már a pálya látványától elbizonytalanodott. Először ezt gondoltam mert ugye elvagyunk kényeztetve pálya szempontjából. Majd folyamatosan kaptam az információkat, hogy több játékos különböző problémákkal küzdött előző nap illetve aznap hajnalban. Szakmailag nem lehet értékelni a látottakat és teljesítményeket mert amit az öltözőben megbeszéltünk az ott is maradt. Annyit lehet elmondani erről a mérkőzésről, hogy csatát vívtunk, de nem nyertünk csak túléltük. Az ellenfélnek köszönhetjük, hogy nem lett szégyenteljes ez a vasárnap. Elnézést kérek azoktól a szurkolóktól akik vették a fáradságot és ránk áldozták a drága idejüket. Talán zárásként csak annyit, hogy lőttünk két gólt  és megkaptuk a három pontot.   Gólszerző: Egyed  /  2  /.  

Csór - Fehérvárcsurgó 3 - 5 (0-3)

2016.09.05. Csórra utazott a csapat 2016. augusztus 31 -én szerdán Fejér MEgyei Kupa mérkpőzésre. Kellemes futballidő, kissé döcögős pálya fogadta azon játékosokat akik a hétközi meccset be tudták szervezni a napjukba. Voltak szép számmal különböző okok miatt hiányzók, de így egy jó lehetőség volt egy kissé más játékrendszer kipróbálására. Ezenkívül debütálhatott több játékos is a csapatban. Az első félidő első fele tapogatózó játékot és több kialakuló vendég lehetőséget hozott amiből az utolsó passzok, lövések pontatlanok erőtlenek voltak. Az első gól végül egy szögletből esett, Pálfi mesterien lőtt a kapu elé és az érkező Bernáth P. nem hibázott. A gól kissé megnyugtatta a csapatot és pontosabbá vált a játék. A második gól pár perccel később egy letámadásból történő labdaszerzésből született. Baksa az ellenfél térfelén szerzett labdája Bernáth P. elé került, a kifutó védők között Répási elé centerezett, aki gyönyörűen lőtte ki a hosszú sarkot. Ezután több lehetőség is akadt támadóink előtt de a végjáték csak a 40 percben volt pontos, mikor Dreska ugrott ki a bal szélen, precízen centerezett Egyednek, aki a léc alá vágta a labdát. A félidő után kissé túl nyugodt csapatot a Csóri, Néma Krisztián ébresztette egy szemfüles góllal. Kisvártatva ismét pontrúgáshoz jutottunk az ellenfél tizenhatosának sarkánál. A labda mögé Pálfi állt és a pontos kapu elé ívelést Bernáth P. újabb góllal hálálta meg. Ezt követően kissé spórolós játékunkat az ellenfél tizenegyessel büntette. Szerencsére erre is volt válaszunk Egyed kiugratása után pontosan tálalt a menet közben beszállt Csány Rolandhoz aki higgadtan betalált - sajnos ezt követően pontrúgásból Répásiról pattant védhetetlenül saját kapunkba a labda. A meccs hátralevő részében több lehetőségünk volt még gólszerzésre, de senki nem iratkozott fel a gólszerzők közé. Összességében egy gólgazdag közönségszórakoztató meccsen, simán harcolta ki Fehérvárcsurgó a továbbjutást.   

Fehérvárcsurgó - Kápolnásnyék 2-2 (1-1)

2016.08.31. Vasárnap, 2016. augusztus 28 -án játszottuk soron következő hazai mérkőzésünket ideiglenes hazai pályánkon, Iszkaszentgyörgyön. A naptárhoz képest az időjárás forró júliusi napokat idézett. A mérkőzést gyásszünettel kezdtük, megemlékezve csapatunk volt kapusáról, Gángó Istvánról, aki súlyos betegséget követően nemrégiben hunyt el. Nyugodjék békében! A mérkőzés nagy iramban kezdődött, a csapat ezúttal igyekezett alkalmazkodni a vendégek taktikájához és megakadályozni, hogy gyors szélsőiket a védelmünk mögé beindítsák. A vezetést a 12. percben egy kapuskirúgást követően szereztük meg, Bernáth Miklós lecsúsztatott labdájára Egyed Martin csapott le, szépen lefordult a védőkről, majd higgadtan értékesítette a ziccert. Sajnos nem sokat kellett várni a válaszra, egy labdavesztést követően Peng a 20. percben egalizált. A nagyobb baj az volt, hogy olyan szituációból kaptuk a gólt, amire készültünk, mégsem tudtuk megakadályozni, ráadásul a gólnál Andocsi is megsérült, így kényszerű csere következett, átszervezéssel. A mérkőzés további küzdelmes mezőnyjátékot hozott, a  második félidő vége felé a 78. percben Herceg Dominikot, szép bal oldali felfutását követően a büntetőterületen belül buktatták, majd a megítélt jogos büntetőt Baksa higgadtan értékesítette. Két perc múlva a vendégek ismét egalizáltak. Az utolsó tíz percben mindkét kapu többször forgott veszélyben, azonban gól már nem született. Győzelemre a hazai csapatnak volt nagyobb sansza, azonban a vendégek előtt is adódott több helyzet. A jövő héten csapatunk szerdán előbb Csóron megyei kupa meccsen, majd vasárnap Pákozdon, bajnoki mérkőzésen lép pályára. Hajrá Csurgó! Gólszerzőink: Egyed, Baksa.

Kőszárhegy - Fehérvárcsurgó 1-2 (0-1)

2016.08.26. Hamarosan... Gólszerzőink: Egyed M, Boros B.

Fehérvárcsurgó - MÓR II. 2-1 (2-1)

2016.08.16. Hamarosan...   Gólszerzőink: Répási (2)

VBKE - Fehérvárcsurgó 1-2 (0-0)

2016.08.11. Hamarosan...   Gólszerzőink: Répási, Varga